© Martine Hautekeete

Gezondheidssector en sociale dienstverlening

Wil jij als praktijk, zorgteam of organisatie inzetten op:

  • energieke en authentieke zorgverstrekkers/dienstverleners die vol enthousiasme en met compassie hun werk met patiënten/cliënten uitvoeren?
  • een positief en voedend klimaat om in te werken?
  • retentie van kwalitatief zorgpersoneel?
  • burn-out preventie?
  • initiatieven waarbij zorgverstrekkers/dienstverleners veerkracht opbouwen en leren surfen op de golven van verandering?
  • haalbare voorstellen rond stress management en welbevinden op het werk, kortom een gezonde levensstijl?

Cernunnos vzw helpt om “zelfzorg” bij zorgverstrekkers/dienstverleners te bevorderen zodat ze het werk effectief en met plezier blijven uitoefenen.

Ze brengt een nieuw perspectief rond zelfzorg en de samenhang mens-natuur in relatie tot onze gezondheid.

De natuur biedt ons rust en ruimte.
Door in de natuur te bewegen en te vertragen zetten we tijd om in ruimte om te voelen, te zijn en te accepteren van wat er is.
Uitzichten kunnen leiden tot inzichten.

Om onze geest leeg te maken en terug in het “hier en nu” te komen, voeren we allerlei bewustzijns- en lichaamsoefeningen uit. Door het stresslevel te verlagen, hebben we meer toegang tot onze zintuigen om onszelf op een diepere en krachtigere manier te ervaren.

We openen op die manier op onzichtbare wijze ons lichaam om de wijsheid van de natuur te ontvangen.
Het is die krachtbron die we tijdens onze workshops willen aanboren.

Dit biedt mogelijkheden om de drijfveren voor onze job in de gezondheidszorg/sociale dienstverlening opnieuw te versterken maar evenzeer om na te gaan wat zorgverstrekkers/dienstverleners doet leeglopen en wat hen energie geeft.

De natuur kan hierin een wegwijzer zijn om ons terug te brengen bij de oorsprong van wat gezondheid inhoudt.

Ze is een gigantische bron van symboliek en metaforen om onbewuste processen in onszelf en ons leven zichtbaar te maken.

Dit helpt zorgverstrekkers/dienstverleners om op een andere manier naar zichzelf, hun werksituatie en hun relatie met de natuur te kijken en zo tot inzichten en creatieve oplossingen te komen.​

Het ultieme doel van deze workshops?

Zorgverstrekkers/dienstverleners terug in hun kracht laten staan, hen in verbinding brengen met hun innerlijke wijsheid, hun talenten en kwaliteiten en zo het beste in hun zelf naar boven te halen.

Zorgverstrekkers/dienstverleners bewust maken over de relatie natuur-mens en gezondheid.